Rusia o va trimite la concursul Eurovision din mai pe Manija Sanguine. Cântăreaţa în vârstă de 29 de ani, originară din Tadjikistan şi militantă pentru drepturile femeilor, va interpreta "Russian Woman", "un cântec despre transformarea conştiinţei de dine a femeilor de-a lungul secolelor în Rusia".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscută cu numele de scenă Manija (Manizha în engleză), tânăra şi-a construit popularitatea mai întâi pe Instagram. Ea a câştigat luni votul publicului în timpul unei emisiuni la postul Pervy Kanal şi va reprezenta Rusia a concursul care va avea loc în Olanda. 

Născută în 1991 în Tadjikistan, fosta republică sovietică din Asia Centrală, Manjia şi familia ei au fugit după războiul civil şi s-au instalat la Moscova trei ani mai târziu. Ca artistă, ea s-a făcut cunoscută prin scurte videoclipuri muzicale difuzate pe Instagram. 

"Eu sunt tadjikă, dar Rusia m-a acceptat şi m-a crescut. Vreau ca lumea să vadă patria noastră aşa cum o cunosc eu: generoasă, deschisă, strălucitoare, incomparabilă". 

În afară de cariera muzicală, Manjia este şi militantă pentru drepturile femeilor şi ale refugiaţilor. 

În 2019, ea a creat o aplicaţie mobilă cu un buton de alarmă pentru femeile victime ale violenţei domestice, o problemă deosebit de acută în Rusia. În decembrie, ea a devenit ambasadoare pentruÎnaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR). 

Alegerea Manija pentru Eurovision vine după decizia de a retrage participarea formaţiei Little Big, aleasă anul trecut pentru a participa la concursul muzical, în final anulat din cauza pandemiei de coronavirus. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.