Persoane vaccinate împotriva covid-19, care au anticorpi sau care prezintă teste negative covid-19 pot veni în Grecia în vară, a anunţat miercuri ministrul grec al Turismului Harry Theocharis, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turismul reprezintă principala sursă de venit a Greciei, care cere insistent ca sectorul să fie deschis printr-un certificat de vaccinare european.

Turismul reprezintă aproximativ o cincime din economia greacă, iar unul dintre cinci muncitori greci lucrează în turism, care s-a prăbuşit anul trecut din cauza pandemiei covid-19.

Atena vrea să-şi deschidă sezonul estival până la jumătatea lui mai, a anunţat marţi Theocharis, de la Muzeul Acropolei din Atena, într-o intervenţie la Salonul ITB din Berlin.

”Grecia este pregătită cu un protocol complet de vara lui 2021”, anunţă el.

”Turiştii vor fi bineveniţi dacă se vaccinează înaintea călătoriei sau au anticorpi sau prezintă un test negativ (covid-19). Toţi turiştii vor fi testaţi aleatoriu”, spune ministrul.

Autorităţile elene vor vaccina cu prioritate angajaţii din sectorul hoteloer, după vaccinarea celor mai vulnerabilidintre greci şi urmează să impună obligativitatea unei testări covid-19 frecvente, anunţă Theocharis.

Atena a plasat în izolare mai multe părţi ale Greciei, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, în urma unei creşteri puternice a contaminărilor, care a exercitat presiuniasupra sistemului grec al sănătăţii, însă este una dintre ţările europene mai puţin afectate de pandemie, înregistrând 7.000 de morţi din cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.