Germania este principala ţintă a campaniei de dezinformare a Kremlinului în Uniunea Europeană (UE), conchide EUvsDisinfo - un proiect european în lupta împotriva dezinformării - într-un raport publicat marţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

EUvsDisinfo - o bază de date administrată de către Servciul European de Acţiune Externă (SEAE) - precizează în acest raport că a documentat, începând din 2015, 700 de cazuri de dezinformare vizând Germania.

Proiectul a identificat, în schimb, peste 300 de cazuri de dezinformare vizând Franţa, peste 170 vizând Italia şi 40 vizând Spania.

Proiectul EUvsDisinfo, lansat după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014, are ca misiune să lupte împotriva unor campanii pe care le consideră în mod deliberat defăimătoare .

”Germania este ţinta principală a eforturilor de dezinformare ale Rusiei împotriva statelor membre ale Uniunii Europene (UE)”, conchide proiectul.

Potrivit EUvsDisinfo, Kremlinul încearcă să prezinte Germania ca pe o ţară animată de o ”rusofobie iraţională”, cu scopul de a abate atenţia de la acuzaţii privind încălcarea drepturilor omului şi dreptului internaţional de către Moscova.

În urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok în august, de care-l acuză pe Vladimir Putin şi FSB-ul, opozantul politic rus Aleksei Navalnîi a primit îngrijiri la Berlin, după care s-a întors în Rusia, în ianuarie, de când a fost arestat şi încarcerat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.