Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) face un apel la martori şi la persoanele care deţin informaţii despre posibile cazuri de omor sau abuzuri în urma tentativei de trecere a frontierei în perioada comunistă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În anul 2020, IICCMER a demarat o investigaţie amplă în vederea identificării victimelor care şi-au pierdut viaţa sau au avut de suferit în urma tentativei de trecere ilegală a frontierei de stat în timpul regimului comunist şi aducerea în faţa justiţiei a celor ce se fac vinovaţi de comiterea acestor fapte. Acest proiect instituţional este o reluare a unor investigaţii anterioare, care nu au fost continuate”, a transmis, marţi, IICCMER.

Intituţia precizează că, potrivit mărturiilor şi cercetărilor preliminare, un număr semnificativ de cetăţeni români şi-au pierdut în mod violent viaţa în cursul tentativei de trecere a frontierei (asfixie mecanică prin înec, împuşcare, înjunghiere, bătaie etc.).

”Având în vedere aceste considerente, precum şi atribuţiile legale ale IICCMER, am iniţiat demersurile în vederea identificării victimelor, a tipurilor de abuzuri la care au fost supuse, precum şi a celor care se fac vinovaţi de comiterea acestora. IICCMER face apel către toate persoanele care deţin informaţii despre posibile cazuri de omor/abuzuri sau care au avut ele însele de suferit în urma tentativei de trecere a frontierei, să contacteze instituţia”, a mai transmis IICCMER.

Instituţia poate fi contactată telefonic la numerele +40 21 316 7565 | +40 21 316 7557, la adresa office@iiccmer.ro sau completând formularul dedicat victimelor, disponibil pe site-ul https://www.iiccmer.ro/victime/.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.