Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat luni că se aşteaptă ca ”100 de milioane de doze pe lună” de vaccin împotriva covid-19 să fie livrate în al doilea trimestru Uniunii Europene (UE), în care vaccinarea se desfăşoară cu încetinitorul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşteptăm în medie aproape 100 de milioane de doze pe lună în trimestrul doi şi în total 300 de milioane de doze până la sfrâşitul lui iunie”, declară ea cotidianului regional german Stuttgarter Nachrichten, evocând totodată o creştere a ritmului livrării şi autorizarea apropiată a unor noi produse.

Preşedinta Comisiei se aşteaptă la o livrare de 50 de milioane de doze în martie, în contextul în care UE - cu o populaţie de 749 de milioane de locuitori - a primit, începând din decembrie, doar 51,5 milioane de doze de vaccin împotriva covid-19.

Trei vaccinuri au fost autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului - BionNTech/Pfizer, Moderna şi AstraZeneca/Oxford -, iar EMA, cu sediul la Amsterdam, urmează să ia joi o hotărâre cu privire la autorizarea vaccinului Johnson & Johnson, cu o singură doză.

Vaccinul rusesc Sputnik V a depăşit săptămâna trecută o etapă-cheie în vederea desfăşurării în UE, prin lansarea examinării în timp real la EMA.

Comisia Europeană vizează ca 70% dintre europeni să fie vaccinaţi până la sfârşitul verii, în pofida unor critici cu privire la o lentoare a campaniilor de vaccinare.

Cel puţin 41,4 milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 au fost administrate unui număr de 28,6 milioane de persoane - reprezentând 6,4% din populaţia europeană, potrivit unui bilanţ întcomit de AFP luni, la ora 12.30 GMT (14.30, ora României), pe baza unor date oficiale.

De asemenea, 12,8 milioane de persoane au fost vaccinate cu a doua doză de vaccin - reprezentând 2,9% din populaţia UE.

Germania a vaccinat săptămâna trecută - în medie 203.000 de persoane pe zi.

În total, 6,2% din populaţia germană a fost vaccinată cu cel puţin o doză - repreznetând 7,6 milioane de doze administrate din cele 10,4 milioane de foze livrate.

În Franţa, 5,7 milioane de doze au fost administrate, până la 6 martie, unui număr de 3,8 milioane de persoane, reprezentând 5,6% din populaţia franceză.

Cu titlul de comparaţie, ţara cea mai avansată în vaccinare, Israelulu, şi-a vaccinat 52% din populaţie, iar aproape 44% din populaţia israeliană a fost vaccinată cu două doze de vaccin împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.