Tensiuni între Guvernul francez şi primarul socialist al Parisului Anne Hidalgo continuă, după evacuarea cheiurilor Senei în weekend, un ultim episod dintr-o serie, o operaţiune pe care primarul o consideră nejustificată, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost şocată de aceste imagini”, a declarat primarul capitalei franceze luni, la postul de radi France Inter.

Anne Hidalgo acuză Guvernul că nu a ”prevenit-o” cu privire la această evacuare, sâmbătă.

”Sunt primarul capitalei. Să văd o operaţiune de evacuare a cheiului Senei fără ca măcar să fu prevenită este foarte şocant pentru mine”, a denunţat ea

”Trebuie ca lucrurile să fie făcute cu respectrea tuturor autorităţilor, inclusiv alei mele”, subliniază primarul capitalei franceze.

În opinia sa, această intervnţie este nejustificată.

”Trebuie să se intervină atunci când oamenii nu respectă gesturile-barieră sau când sunt pe cale să consume băuturi la câţiva centrimetri unii de alţii”, a insistat ea. Or sâmbătă nu a fost vorba despre aceste lucruri.

”Erau mulţi părinţi cu cărucioare, persoane care se plimbau”, dă ea asigurări.

”Bineînţeles că era multă lume, (dar) e mai bine să stai afară decât înăuntru, pentru a evita contaminarea” cu noul coronavirus, a sublinia Anne Hidalgo.

Primarul Parisului a anunţat că urmează să se întâlnească cu prefectul poliţiei Parisului luni, pentru a-i cere să prezinte ”baza legală a intervenţiei sale”.

Prefectura anunţa sâmbătă, pe Twitter, că ”măsurile sanitare adoptate în lupta împotriva răspândirii covid-19 nu sunt respectate pe cheiul Senei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.