Noi informaţii neoficiale despre viitoarele produse Apple de VR/AR/MR fac lumină în cazul căştii de realitate augmentată, care va fi primul produs al companiei americane din această categorie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analistul chinez Ming-Chi Kuo, de la TF International Securities, a publicat un raport despre eforturile Apple din zona celor trei tipuri de realitate pentru care construieşte mai multe produse.

Primul care va ieşi pe piaţă este o cască de realitate augmentată pe care Apple, conform analistului chinez, o va vinde de anul viitor cu aproximativ o mie de dolari.

Viitoarea cască se va concentra pe aplicaţiile de realitate augmentată, însă nu vor lipsi nici funcţiile din sfera realităţii virtuale.

Prototipurile actuale cântăresc între 200 ş 300 de grame, însă Apple lucrează la scăderea greutăţii acesteia. Produsul final va cântării sub 200 de grame, urmând să devină una dintre cele mai uşoare căşti, în momentul în care va ieşi pe piaţă.

Prima versiune a căştii va fi portabilă, având propria sursă de energie şi spaţiu de stocare, însă nu va fi complet mobilă, ca un smartphone. Acesta va fi unul din aspectele ce vor fi îmbunătăţite în timp, cu lansarea noilor versiuni.

Kuo crede că viitoarea cască Apple va fi net superioară oricărui alt produs similar şi că gigantul american va integra aplicaţii video şi de gaming, precum Apple TV+ şi Apple Arcade.

După 2025, analistul chinez crede că Apple va lansa o pereche de ochelari cu funcţii de realitate augmentată. Aceştia vor fi promovaţi şi vor funcţia ca un produs de AR mobil, care va suprapune informaţii planului real inclusiv în timp ce utilizatorul se deplasează.

Aplicaţii interesante vor ieşi din integrarea viitorilor ochelari de AR cu viitoarea maşină Apple, spune analistul chinez.

În fine, undeva după 2030, Apple va avea o pereche de lentile de contact cu funcţii de realitate augmentată, care vor prelua ştafeta de la ochelari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.