Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte, duminică, pentru a adopta măsuri, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 3 la mie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa CMBSU este programată pentru ora 09.00.

Autorităţile vor decide care sunt măsurile care se vor aplica în Capitală, dar şi perioada de valabilitate a acestora.

Cel mai probabil, având în vedere Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă, se vor impune din nou restricţii pentru majoritatea domeniilor – HoReCa, spectacole, cinematografe şi săli de jocuri.

Măsurile ar putea fi valabile în următoarele 14 zile.

Rata de infectare în Bucureşti a fost, sâmbătă, de 3,12 la mie, după ce în ultimle 2 zile s-au confirmat peste 900 de cazuri de infectare. Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 906 cazuri, iar vineri 927.

Rata de infectare a trecut de 3 la mie încă de vineri, când era 3,05 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit autorităţilor, în Capitală s-au înregistrat şi cele mai multe dintre cazurile de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, dar şi unul dintre cele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană depistate în România.

Municipiul Bucureşti a ieşit din scenariul roşu în 25 ianuarie. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.