Cancelarul german Angela Merkel a avertizat, în mesajul de Ziua Internaţională a Femeii, că din cauza pandemiei există riscul ca progresul făcut în ceea ce priveşte egalitatea de gen să fie anulat, având în vedere că femeile sunt mai expuse în general la locurile de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mesajul video transmis cu ocazia zilei de 8 martie, citat de The Guardian, Merkel a spus: „Trebuie să ne asigurăm că pandemia nu ne duce înapoi la vechile modele privitoare la gen pe care credeam că le-am depăşit”.

Ea a subliniat că femeile au fost, în mod disproporţionat, afectate de criza sanitară, şi slab reprezentate în poziţii de decizie, fie în politică sau economie.

„Încă o dată, femeile trebuie să stăpânească balanţa între şcoala la domiciliu, îngrijirea copiilor şi propriile slujbe”, a mai spus liderul german. 

În plus, mai multe femei decât bărbaţi lucrează în domeniul îngrijirii sanitare într-o perioadă în care aceste locuri de muncă sunt „în mod deosebit provocatoare”.

„Peste 75% dintre angajaţii sectorului sanitar sunt femei, de la cabinete medicale la spitale, de la laboratoare la farmacii”, a mai spus ea.

Cu toate acestea, femeile reprezintă 30% din poziţiile de conducere în acest domeniu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.