Managerul Spitalului Găeşti Lautenţiu Beluşică insistă pentru a primi o cameră hiperbară precizând că unitatea medicală nu mai are locuri cu oxigen în Secţia COVID adulţi, iar punerea în funcţiune a camerei ar dura 7-8 zile. ”Voi intra primul şi singur o tură de presiune pentru ca oamenii să capete incredere”, precizează medicul. El reuterează intenţia de a transmite o petiţie pe această temă Parchetului General European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
” Astăzi am dat în sistem vestea cea tristă. Nu mai avem locuri cu oxigen în secţia covid adulţi.  Valul trei ne-a lovit sub centură în 8 zile”, anunţă medicul.
El revine la solicitarea sa da a fi alocată o cameră hiperbară pentru tratarea pacienşilor cu COVID-19 şi subliniază că ”şi azi dacă vine, trebuie să treacă printr un proces tehnologic şi profesional specific”, enumerând: contractare, transport, vrificare tehnică, verificare acte, verificare operator, funcţionare goală la parmetrii de bază, perioadă pe care o estimează la cel puţin 7-8 zile.
”Şi cred că voi intra primul şi singur o tură de presiune pentru ca pacienţii să capete încredere”, anunţă Laurenţiu Beluşica într-o postare pe Facebook.
Medicul specialist în medicină hiperbară Bogdan Cristian Ion, care  tratează la un spital privat în Târgu Mureş, dar şi într-o clinică la Constanţa -  cu ajutorul terapiei hiperbare -  pacienţi cu COVID-19,a postat un comentariu ironic la adresa autorităţilor: ”Pentru valul 3 nu mai e timp de ele (n.r. de camerele hiperbare)! Poate la valul 4”. 
La rândul său, Beluşică îşi reafirmă intenţia de a se adresa Parchetului General European şi anunţă: ”Am găsit adresa de email a Parchetului european. Luni la 18 expediez petiţia”.
 
  Managerul Spitalului Găeşti Laurenţiu Beluşica l-a criticat vehement pe şeful DSU Raed Arafat, după ce acesta a refuzat să-i acorde o cameră hiperbară pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.
Joi, Laurenţiu Beluşică a afirmat că în câteva zile a crescut numărul de pacienţi cu COVID internaţi, de la 1 la 24 şi a solicitat din nou o cameră hiperbară pentru tratarea pacienţilor cu COVID, ameninţând că, dacă până luni această problemă nu se rezolvă, se va adresa procurorului general european Laura Codruţa Kovesi.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.