Angajaţii Consiliului Judeţean Prahova au obţinut în instanţă suspendarea unei hotărâri aprobate luna trecută de către consilieri judeţeni, hotărâre care prevedea desfiinţarea Direcţiei de Plante di cadrul instituţiei şi concedierea a este 50 de oameni. Este a patra hotărâre a Consiliului Judeţean Prahova care este suspendată de tribunal după ce salariaţii au dat în judecată instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Magistraţii Tribunalului Prahova au decis, vineri, suspendarea unei hotărâri care prevedea desfiinţarea unei direcţii din cadru Consiliului Judeţean  Prahova.
 
”Admite cererea. Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr. 3 din 27.01.2021 privind desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene Prahova, până la pronunţarea instanţei de fond. Reduce onorariul de avocat solicitat de reclamanţi, la suma de 3000 lei. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamanţi în cuantum de 3050 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocat redus. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare; cererea de recurs se depune la Tribunalul Prahova”, este soluţia pronunţată vineri şi publicată pe portalul instanţelor de judecată. 
 
Hotătârea privind desfiinţarea celor 59 de posturi din cadrul Direcţiei Judeţene de Protecţia Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene Prahova, a fost adoptată în inauarie, la iniţiativa preşedintelui CJ Prahova. Documentele care fundamentează decizia arată că "acest demers determină o economie la bugetul judeţului pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 30.416 mii lei, respectiv 7.604. mii lei anual”.
 
În acest caz, se intenţionează externalizarea serviciilor. 
 
Aceasta este a patra hotărâre adoptată de consilierii judeţeni din Prahova în ultimele luni care este suspendată prin decizie a instanţei de judecată. Tribunalul Prahova a admis, tot la cererea angajaţilor din CJ Prahova, suspendarea a două hotărâri care prevedeau reducerea numărului de posturi din aparatul propriu al Consiliului Judeţean şi a unei hotărâri care prevedea desfiinţarea Direcţiei de Pază, care are peste 150 de angajaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.