Clopotele bisericilor au răsunat vineri la prânz în Elveţia, iar populaţia a păstrat un moment de reculegere, comemorând primul mort din cauza covid-19 în ţară, în urmă cu un an, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Confederaţiei helvetice Guy Parmelin a anunţat această comemorare la televiziune, duminică, şi i-a invitat pe elveţieni să le aducă un omagiu celor 9.300 de oameni care au murit din cauza epidemiei în ţară.

”Le mulţumesc tuturor celor care s-au recules în memoria victimelor covid-19 la prânz. Sper că sunteţi puternici. Împreună vom trece peste această criză”, a scris pe Twitter Guy Parmelin.

La Catedrala Notre-Dame din Lausanne, Renato Hausler a tras clopotul dinsecolul al XVI-lea "La Clémence".

Renato Hausler declara în aprilie Reuters că urcă în fiecare seară cele 153 de trepte ale clopotniţei pentru a trage clopotul şi a insufla astfel impulsul unei solidarităţi şi unui curaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.