Papa Francisc a sosit vineri la Bagdad, în cadrul unei prime vizite istorice a unui Suveran Pontif în Irak, totodată prima sa vizită în străinătate de la începutul pandemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt mulţumit să reiau călătoriile”, după 15 luni, a declarat Papa argentinian la bordul aeronavei.

”Iar această călătorie embleamtică este o datorie faţă de un pământ martir de atâtţia ani”, a declarat el la începutul acestei vizite de trei zile în întregul Irak.

”Voi încerca să urmez indicaţiile şi să nu dau mâna cu fiecare, dar nu vreau să stau departe”, a declarat Papa argentinian în avion.

”Irakul îl primeşte pe Papa Francisc reafirmând cât de profundă este legătura lor umană”, a scris pe Twitter premierul Mustafa al-Kadhimi, care l-a prmit pe aeroport.

Papa urmează să fie primit sâmbătă, pentru prima oară în istorie, la Najaf, în sud, de către marele ayatolllah, Ali Sistani, un bărbat fragil, în vârstă de 90 de ani, care nu a apărut miciodată în public.

Papa urmează să participe la o rugăciune la Ur, leagănul lui Abraham, în sudul Irakului, împreună cu demnitari şiiţi, yazidi şi sabeeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.