Treizeci şi şase de pensionari din Vaslui au dat în judecată Statul, prin Ministerul Finanţelor Publice, cerând majorarea punctului de pensie aşa cum prevede legea, respectiv 1.775 lei şi nu de 1.442 lei cât este în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit www.vremeanoua.ro, 36 de pensionari din Vaslui au chemat statul în judecatã pentru a le fi mărite pensiile.

În solicitarea înaintatã la Tribunalul Vaslui, pensionarii cer judecãtorilor sã oblige Statul Român, prin Ministerul Finantelor Publice, “la plata sumelor datorate fiecãrui reclamant pensionar în conformitate cu dispozitiile articolului 85 privind calcularea pensiilor si ale articolului 86, alin. 2, litera B din legea 127/2019 unde se dispune cã, începând cu data de 1 septembrie 2020, valoarea punctului de pensie este de 1.775 lei si nu de 1.442 lei, asa cum aratã cupoanele si legea organicã referitã”.

Guvernul a adoptat, în februarie, ordonanţa de urgentã privind unele mãsuri fiscal-bugetare, în care este prevãzutã şi înghetarea pensiilor.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.