Dacă pasiunea ta este grădinăritul, iar primăvara aceasta plănuieşti să îţi instalezi un pat colorat de plante şi flori în jurul perimetrului casei, este important să iei în considerare un sistem de irigare potrivit, pentru a-i menţine prospeţimea. Sistemul de tip drip poate fi alegerea ideală pentru tine - acesta este special conceput pentru a lucra cu plantele decorative de exterior care necesită o atenţie deosebită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Urmăreşte în continuare care sunt caracteristicile acestui tip de irigare, precum şi ce beneficii poate aduce grădinii tale

Ce este sistemul de irigare drip?

Irigarea prin picurare este un sistem de udare care are potenţialul de a economisi apă şi substanţe nutritive. Instalarea sa presupune o conexiune simplă la un furtun sau la un racord, acesta permiţând ulterior apei să picure sau să curgă încet lângă baza plantei, astfel încât să ajungă la rădăcină, reducând evaporarea. Sistemul mai este alcătuit din senzori, computer, temporizator şi emiţătoare.

Care sunt avantajele?

Cel mai notabil avantaj al unui sistem de irigare prin picurare este capacitatea sa de a economisi apă. Rezultatul acestui proces este că reduce evaporarea. Aproape 100% din apa utilizată este absorbită de sol, asigurând foarte puţină risipă.  Deoarece sistemul este amplasat pe sau chiar sub suprafaţa solului, nu este necesară excavarea. Acest lucru înseamnă că instalarea este simplă şi rapidă şi nu îţi va face deranj în grădină. De asemenea, sistemele de picurare pot reduce la minimum apa disponibilă pentru buruieni care pot apărea în şi în jurul grădinii. Irigarea drip asigură fertilitatea solului acolo unde este necesar, în comparaţie cu sistemele cu debit ridicat, care au tendinţa de a eroda solul.

Dacă doreşti să ai o grădină superbă în sezonul cald, dar şi să ai facturi mai mici, aruncă o privire pe site-ul Hornbach.ro, unde poţi vedea oferta diversă de instalaţii de irigare a grădinii - această metodă te poate ajuta să îţi faci o idee despre produsele disponibile pe piaţă, precum si despre tipul de irigare potrivit nevoilor tale. Iar dacă sistemul ales este unul simplu, destinat unei suprafeţe mici, instalarea ar putea fi chiar o joacă de copii! Mai mult, nu va trebui să configurezi şi să muţi aspersoarele prea des, deoarece ai opţiunea de a adăuga un cronometru pentru udare automată.

Există, totuşi, dezavantaje?

Ca orice sistem de irigare, sistemele drip au şi ele dezavantajele lor. Deoarece acestea sunt concepute pentru a emite o cantitate foarte mică de apă, multe dintre orificii sunt atât de mici, încât se pot înfunda foarte uşor. Se recomandă, astfel, curăţarea sistemului la fiecare câteva luni. Ca şi în cazul celorlalte dispozitive de irigare artificială, trebuie să se ia în considerare calitatea apei - să fie dintr-o sursă potabilă şi să nu aibă un conţinut ridicat de sare. De asemenea, nu poate fi folosit pentru suprafeţe prea mari, fiind destinat exclusiv grădinilor de flori şi micilor sere de legume.

Aşadar, de ce să alegi sistemul drip pentru grădina ta cu flori sau legume? Irigarea prin picurare este cea mai eficientă şi adecvată metodă de irigare. Scopul principal al acestui sistem este de a livra apă numai în momentul în care plantele au cea mai mare nevoie şi în cantităţile necesare pentru o creştere adecvată, oferind astfel un nivel de umiditate foarte favorabil solului în care plantele pot înflori. Mai mult, poate ajuta la reducerea facturilor, prin folosirea eficientă a apei! Cu atâtea avantaje, nu este de mirare că irigarea drip este considerată una dintre cele mai eficiente metode, atât pentru plantele din grădină, cât şi pentru mediul înconjurător!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.