Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V, o etapă crucială în vederea unei desfăşurări a acestui vaccin în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”EMA a început un studiu continuu al Sputnik V, un vaccin împotriva covid-19 dezvoltat de către Centrul Naţional rus de Epidemiologie şi Microbiologie Gamaleia”, a anunţat într-un comunicat agenţia, cu sediul la Amsterdam.

În urma acestui anunţ, autorităţile ruse s-au declarat pregăite să furnizeze vaccin unui număr de 50 de milioane de europeni - începând din iunie.

”În urma aprobării EMA, vom fi în măsură să furnizăm vaccinuri unui număr de 50 de milioane de eurpeni începând din iunie 2021”, a anunţat într-un comunicat direcotrul Fondul suveran rus care a contribuit la dezvoltarea vaccinului, Kiril Dmitriev.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.