Preşedintele PSD consideră că nu l-a insultat pe premierul Florin Cîţu atunci când i-a spus, la dezbaterea Legii bugetului de stat, că tată său avea o vorbă: ”după ce că eşti prost mai pui şi frână”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bugetul reprezintă şi o listă de priorităţi şi de viziune a fiecăruia. Noi suntem un partid de stânga, avem o anumită viziune mai mult, suntem într-o situaţie de criză. E una din cele mai mari crize, atât sanitară cât şi economică. Există valul 3? Există. (...) Nu e normal să vii în aceste momente de crize cu nişte reforme clare, nu să vii în Parlament să înjuri şi să aduci acuzaţii, ci să vii să explici exact oamenilor ce este de făcut?” a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la Digi 24

El a dat exemplul fostului premier social-democrat Sorin Grindeanu, despre care a susţinut că a mers în Parlament să explice bugetul, nu să acuze opoziţia de la acea vreme.

”Vă aduceţi aminte când a venit domnul Grindeanu să-şi prezinte bugetul? Acuza opoziţia, sau a venit să explice ceva?”, a afirmat Ciolacu.

Atunci când i s-a atras atenţia că opoziţia, la rândul său, a adresat injurii în Parlament, preşedintele PSD a replicat că nu consideră că l-a insultat pe premierul Florin Cîţu la dezbaterea pe buget.

”Dar pe cine am insultat? Cu ce l-am insultat (pe primul ministrul – n.r.). Nu am considerat că l-am insultat. Noi aşteptam un dialog. Nu poţi să vii continuu cu această placă cu hoţilor. Şi i-am arătat, domnule, te referi, cumva, la preşedintele vostru de la Iaşi sau de la Piatra Neamţ? Noi ne-am strâns la Parlament  nu să vorbim de hoţi. Părerea mea  - şi v-o spun cu toată responsabilitatea - locul hoţilor este la puşcărie. Ai venit în Parlament să-ţi susţii bugetul, vorbeşte-ne dom-le despre buget! Dacă dvs. mi-aţi pune acuma întrebări şi eu aş începe să vă insult şi să vă aduc acuze şi lucruri personale, nu aţi fi procedat ca şi noi?”, a afirmat Marcel Ciolacu, justificând atitudinea parlamentarilor social-democraţi de la dezbaterea Legii bugetului de stat.

Ciolacu a mărturisit că venise cu un discurs pregătit, dar nu s-a mai uitat peste cele scrise, în urma atitudinii premierului din momentul în care el a mers să ia cuvântul.

”Liderul opoziţiei se duce... mă duc la microfon şi primul ministru stă într-o parte şi vorbeşte se face că vorbeşte... Nu mai există respect între noi? Nu ştiu dacă este o insultă. Aceea era vorba tatălui. Dacă se consideră domnul prim ministru logica vorbei tatălui meu, atuncea este o insultă”, a adăugat Ciolacu.

Preşedintele social-democrat a avut un schimb de replici cu lideri liberali la dezbaterea legii bugetului care a avut loc marţi, în Parlament.

„Domnule prim-ministru aţi venit ca şi ieri cu aceeaşi placă, atunci când nu au argumente vii şi jigneşti şi încerci prin ţipete să acoperi de fapt acest buget al austerităţii. Tatăl meu, domnule Cîţu, dacă puteţi fii atent, Dumnezeu să îl ierte, un oltean serios, când întâlnea personaje ca dumneavoastră, avea o vorbă – Domnule, după ce că eşti prost mai pui şi frână”, a afirmat Marcel Ciolacu, la dezbatere de marţi în plenul reunit a legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban i-a atras atenţia lui Marcel Ciolacu şi a spus: „Vă rog să rămâneţi în cadru de civilizaţie şi respect”.

În schimb, Ciolacu i-a răspuns: „Păi da, e civilizaţie când faci hoţ pe cineva?”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.