Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri seară, că sunt în continuare multe lucruri de clarificat în cazul Oneşti, soldat cu decesul a două persoane. Ministrul crede că astfel de evenimente sunt aproape imposibil de evitat, dar afirmă că, odată ce se întâmplă, trebuie luate cle mai dure măsuri şi trebuie trase învăţăminte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt multe întrebări fără răspuns încă”, a afirmat, miercuri seară, Lucian Bode, la Realitatea PLUS, referindu-se la cazul Oneşti.

Ministrul crede că astfel de evenimente sunt aproape imposibil de evitat.

”Astfel de evenimente sunt în toată lumea şi vor mai fi şi în România pentru că sunt aproape imposibil de evitat, dar, când au loc şi nu iei cele mai dure măsuri pentru ca cei vinovaţi să plătească (...) atunci nu ai învăţat nimic din astfel de tragedii. (...) Este obligatoriu ca după această tragedie să tragem învăţămite şi să luăm măsurile care se impun”, a afirmat ministrul, precizând că se pot lua inclusiv măsuri legislative.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri seară, referindu-se la intervenţia în cazul crimelor de la Oneşti, că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol, iar adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului.

Ministrul a mai afirmat că a fost ignorat trecutul autorului crimelor, iar comunicarea cu acesta în timpul intervenţiei a fost defectuoasă. Bode a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, precum şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.