Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis, miercuri, că localităţile Mosnita Nouă, Otelec şi Biled vor intra în carantină pentru următoarele două săptămâni, din cauza ratei de infectare cu COVID-19 aflată în creştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Direcţia de Sănătate Publică Timiş a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinarii. Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, ieri seară, avizele pentru carantinarea localităţilor Otelec, Biled şi UAT Moşnita Nouă – doar localităţile Moşnita Veche, Moşniţa Nouă şi Urseni. În urma avizului carantinarii dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a localităţilor Otelec, Biled şi UAT Mosnita Nouă – localităţile Mosnita Veche, Mosnita Nouă şi Urseni pentru o perioada de 14 zile”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Timiş.
 
Hotărârile vor fi transmise de urgenţă Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru instituirea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în Ordinele şefului DSU.
 
Rata de infectare cu COVID-19 a fost, miercuri, la Otelec - 10,98; Moşniţa Nouă - 9,75; Biled - 7,02.
 
Marţi a fost prelungită măsura carantinarii, pentru încă o săptămână, pentru Dumbrăviţa şi Şandra, iar la Dudeştii Vechi a fost instituită carantină pentru 14 zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.