Un accident în care au fost implicate un microbuz de transport elevi şi două autoturisme s-a produs, miercuri după-amiază, în zona localităţii Arbore din judeţul Suceava, fiind activat Planul Roşu de intervenţie. În total, 23 de persoane au fost transportate la spital, toate fiind conştiente. În microbuz se aflau 19 elevi de liceu, deşi autovehiculul era omologat pentru 15 pasageri, astfel că ISCTR va face verificări. Accidentul a fost surprins de camerele de luat vederi din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, în total, în accident au fost implicate 26 de persoane, dintre care 19 elevi.

"Toate persoanele implicate în accident au fost monitorizate din punct de vedere medical şi în primă fază au fost transportate 15 persoane, iar altele opt sunt deja pe drum spre Unitate de Primire Urgenţe Suceava, bilanţul final însumând 23 de răniţi. Din fericire, toate persoanele implicate în accident sunt conştiente şi cooperante", a afirmat Alin Găleată.

La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Suceava au declarat că din verificările făcute de poliţişti a reieşit că un tânăr în vârstă de 21 de ani, din oraşul Cajvana, care rula în spatele unui alt autovehicul, nu a păstrat distanţa regulamentară şi a acroşat uşor acel vehicul. Ulterior, el a ajuns pe contrasens şi a lovit frontal un microbuz de transport şcolar în care se aflau 19 elevi ai unui liceu din localitatea Cajvana, aceştia având vârste între 15 şi 19 ani.

Conform sursei citate, elevii nu au răni grave, leziuni mai serioase având persoanele aflate în autoturismul care a pătruns pe contrasens.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

De asemenea, la locul accidentului au fost chemaţi şi reprezentaţii Inspectoratul de Stat şi Controlul Traficului Rutier (ISCTR), pentru a verifica legalitatea transportului de persoane în condiţiile în care în documente microbuzul era omologat pentru transportul a maxim 15 elevi, deşi acolo au fost găsiţi 19.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit ISU Suceava, accidentul a avut loc în zona localităţii Arbore, fiind implicate un microbuz de transport elevi şi două autoturisme.

"Sunt 5 adulţi şi 19 copii implicaţi. Toţi sunt conştienţi şi cooperanţi şi sunt evaluaţi din punct de vedere medical", a transmis ISU Suceava.

Acolo intervin o autospeciala pentru descarcerare, 6 ambulanţe SAJ, 3 ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple.

FOTO: ISU Suceava
FOTO: ISU Suceava

În urma accidentului, s-a activat Planul Rosu de Intervenţie.

Potrivit sursei citate, din informaţiile de până acum reiese că şapte persoane ar trebui transportate la spital, dar misiunea este in dinamică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.