Expoziţia de proiecte „Statuia Baronului Samuel von Brukenthal” a fost deschisă, miercuri, la Casa Albastră din Sibiu şi va putea fi vizitată până pe 28 martie, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizat de Muzeul Naţional Brukenthal (dr. Alexandru Constantin Chituţă, Bogdan Runcan, dr. Delia Voina), proiectul face parte din programul „3 secole Brukenthal”.

În 2021 se împlinesc trei secole de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal, iar la începutul anului a fost demarat concursul de proiecte pentru realizarea unei statui dedicate fondatorului muzeului, ce urmează a fi amplasată în Piaţa Mare a oraşului Sibiu, în proximitatea Palatului Brukenthal.

Pentru statuia din bronz reprezentându-l pe Samuel von Brukenthal în ţinută de ceremonie a Ordinului „Sfântului Ştefan” (după portretul lui J.G. Weikert, datat 1792, imaginea de brand a muzeului) au fost depuse 22 de proiecte, realizate de artişti din România şi din străinătate.

Pe 1 martie 2021, juriul a votat proiectul câştigător, care îi aparţine sculptorului Arpad Deak.

Expoziţia care cuprinde toate proiectele aprobate în concurs va putea fi vizitată până la finalul lunii. Preţul unui bilet de acces este de 12 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.