Scenariul „Technically Sweet” scris de Michelangelo Antonioni, pe care cineastul italian plănuia să îl filmeze între „Zabriskie Point” şi „The Passenger", va fi ecranizat după mai mult de 40 de ani, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu acţiunea plasată în Sardinia şi în jungla Amazonului, „Technically Sweet” va fi produs de brazilianul Fabiano Gullane şi de compania italiană Similar, condusă de Michael Weber, Simone Gattoni şi Laura Buffoni.

Antonioni a renunţat să filmeze acest lungmetraj în anii 1980, încredinţându-l asistentului său de regie, Jirges Ristum, care a murit înainte să înceapă producţia. 

Acum, ea va fi regizată de fiul lui Ristum, André Ristum („My Country”, „The Other Side of Paradise”). Enrica Antonioni, văduva cineastului, va fi producător asociat.

Michelangelo Antonioni a petrecut doi ani între „Zabriskie Point” (1970) şi „The Passenger” (1975) încercând să facă „Technically Sweet”.

În centrul poveştii stă un jurnalist care suferă o criză existenţială în timpul unei vacanţe. „Relaţia complexă cu o fată pe cât posibil de enigmatică, afinităţile cu un student la antropologie, o serie de evenimente îl îndepărtează tot mai mult de viaţa pe care a dus-o până la acel moment”, se arată în sinopsis. Jurnalistul se îmbarcă într-o aventură prin jungla amazoniană care îi va defini viaţa.

„A fost dureros pentru el să fie nevoit să abandoneze producţia. La acel moment, viziunea lui era prea avansată şi, tehnic, nu putea să îşi expună ideile pe ecran”, a spus Enrica Antonioni.

Acea viziune, în special relaţia dintre natură şi civilizaţie, este foarte prezentă în film şi este o chestiune a cărei importanţă s-a amplificat de atunci, a remarcat André Ristum.

Antonioni era cu mult înaintea timpului său. Cu mult înainte ca aparatele de înregistrare digitale să fie folosite la scară largă, şi-a imaginat filmarea cu o cameră care să perfecţioneze corectarea culorii. În anii 1970, această tehnologie nu exista.

Producătorii vor filma în Sardinia şi Brazilia, în 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.