Grupul american Merck va ajuta grupul concurent Johnson & Johnson să fabrice vaccinul pentru Covid-19, a declarat, marţi, un oficial al Casei Albe, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite folosesc Legea privind producţia de apărare pentru a echipa fabricile grupului Merck pentru a produce vaccinul Covid-19 dezvoltat de Johnson & Johnson, a declarat marţi secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki.

”De îndată ce am aflat despre faptul că Johnson&Johnson a rămas în urmă în etapele şi eforturile de fabricaţie, am luat măsuri pentru a ne asigura că putem accelera acest proces şi pentru a-l asocia cu unul dintre cei mai mari producători din lume”, a declarat Psaki într-un briefing susţinut la Casa Albă.

Producţia de vaccinuri a J&J a fost mai lentă decât a promis compania. Conform contractului său, compania trebuia să livreze 12 milioane de doze până la sfârşitul lunii februarie, dar avea mai puţin de 4 milioane pregătite pentru expediere atunci când vaccinul a fost autorizat sâmbătă.

J&J se aşteaptă să poată livra încă 16 milioane de doze până la sfârşitul lunii - cu mult sub angajamentele sale anterioare - iar săptămâna viitoare nu va livra nimic.

Compania a declarat că va putea furniza cele 100 de milioane de doze pe care s-a angajat să le livreze până la termenul limită iniţial, de la jumătatea anului.

Următoarele livrări aşteaptă ca autorităţile de reglementare să aprobe noile operaţiuni de fabricaţie ale partenerul său, producătorul de medicamente pe bază de contract Catalent, a declarat Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J&J, într-un interviu acordat luni.

Stoffels a mai spus că J&J caută mai mulţi parteneri pentru a-şi extinde capacitatea de producţie.

Furnizarea unui număr mai mare de doze mai devreme ar putea accelera considerabil efortul de vaccinare din SUA, deoarece este posibil să fie vaccinaţi de două ori mai mulţi oameni cu un vaccin într-o singură doză.

Celelalte două vaccinuri aprobate de SUA – dezvoltate de Pfizer/BioNTech şi Moderna - necesită două doze.

Substanţa vaccinului realizat de J&J este produsă în Statele Unite, la o fabrică operată de Emergent BioSolutions, precum şi în fabrici din Olanda şi India.

Există două fabrici americane - conduse de Catalent şi Grand River Asceptic Manufacturing - unde vaccinul este finalizat şi pus în flacoane.

Compania are şi parteneri cu capacitate de finisare în Spania, Italia, India şi Africa de Sud.

Colaborarea dintre Merck şi J&J vine după ce Merck a anulat în ianuarie dezvoltarea propriilor vaccinuri candidate pentru Covid-19.

Merck a anunţat luna trecută că lucrează la un acord pentru a-şi deschide capacitatea de producţie către alţi producători de vaccinuri.

Parteneriatul cu J&J este cel mai recent exemplu de mari producători de medicamente care lucrează împreună pentru a ajuta la producerea vaccinurilor împotriva Covid-19, pentru a satisface cererea globală.

Grupul farmaceutiv elveţian Novartis a semnat în ianuarie un acord pentru a umple flacoanele pentru vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, în timp ce grupul farmaceutic francez Sanofi va ajuta la umplerea şi ambalarea a milioane de doze de vaccin Pfizer, începând cu luna iulie.

Merck va dedica două facilităţi din SUA vaccinului J&J, potrivit unui articol publicat de Washington Post, care a scris pentru prima dată despre această colaborare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.