USR-PLUS Bucureşti l-a nominalizat pe Alina Stoica, preşedinte al filialei PLUS Sector 6, să fie propunerea pentru funcţia de prefect al Capitalei, poziţie deţinută în prezent de către Traian Berbeceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„USR-PLUS înţelege să respecte cu responsabilitate mandatul politic dat de bucureşteni ca principala forţă politică în care aceştia au încredere, reconfirmată la alegerile parlamentare, asigurând monitorizarea şi susţinerea programului de guvernare şi a reformelor şi prin instituţia Prefectului”, arată un comunicat de presă al Alianţei. 

Conform sursei citate, preşedintele PLUS Sector 6 Alin Stoica este de profesie avocat (absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti) şi are experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora.

Pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic şi Social – Comisia pentru relaţii de muncă, politică salarială, incluziune socială şi sănătate. Atribuţiile acestei comisii sunt de revizuire şi avizare a tuturor proiectelor de legislaţie în domeniu.

În acelaşi timp, de peste cinci ani, reprezintă organizaţii patronale la nivel de industrie şi la nivel naţional în unele dintre discuţiile privind elaborarea de acte normative, atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul Parlamentului.

Potrivit sursei menţionate, printre actele normative la modificarea sau elaborarea cărora care a participat se numără şi: - Codul Muncii; - Legea Dialogului Social; - Legea privind telemuncă; - Legea privind ucenicia; - Ordonanţa de urgenţă privind munca cu timp redus (kurzarbeit).

Alin Stoica este membru PLUS de la înfiinţarea partidului şi a făcut parte din Comisia de Integritate Naţională a Alianţei USR-PLUS pentru alegerile locale, contribuind la efortul de selectare a candidaţilor comuni prin verificarea respectării principiilor şi valorilor promovate de Alianţa USR-PLUS.

Ca prefect, Alin Stoica îşi propune un obiectiv-cheie şi anume aplicarea la nivel local a programului guvernamental de profesionalizare şi depolitizare în administraţia publică.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, a declarat Alin Stoica, potrivit comunicatului de presă al USR-PLUS. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.