Fostul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat că cei 21 de consilieri generali ai PSD au făcut plângere penală împotriva edilului general al Bucureştiului Nicuşor Dan pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Social-democraţii îl acuză pe Dan că nu a dat voie să fie ţinute şedinţele CGMB în sală, cu prezenţa fizică, fapt care a dus la un posibil focar de infectare cu noul coronavirus la PMB. Reacţia vine în contextul în care un consilier general a fost confirmat luni pozitiv cu infecţia COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Primarul Nicuşor Dan se crede atotputernic şi se joacă cu sănătatea consilierilor generali, a familiilor lor şi a personalului din Primăria Capitalei. În timp ce sala de consiliu rămâne ferecată tocmai pentru cei cărora le aparţine, consilierii generali, primarul persistă în a ţine şedinţele de unul singur, într-o sală suficient de mare pentru a fi respectate toate condiţiile de distanţare.
 
De această dată însă, ideea fixă a primarului care se fereşte de consilierii PSD a avut consecinţe grave. Ieri, un consilier general PSD a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. El a anunţat imediat Direcţia de Sănătate Publică pentru a începe ancheta epidemiologică, însa, surpriză, DSP nu se grăbeşte.
 
Într-o zi întreagă, DSP a reuşit să îl sune pe un singur consilier general PSD, şi asta ca să îi spună, şoc şi groază, că nu este contact direct, deşi a stat alături de colegul pozitiv 12 ore în aceeaşi încăpere.
 
Nici până acum, la o zi după anunţarea DSP-ului, restul consilierilor generali PSD nu au fost sunaţi, chiar dacă au fost anunţaţi drept contact direct.
Dar cum s-a ajuns la această situaţiei? Foarte simplu.
 
În ziua şedinţei de Consiliu de vineri, primarul Nicuşor Dan i-a forţat pe cei 21 de consilierii generali PSD să stea înghesuiţi în sala de grup, o cameră de 20 m2, timp de 12 ore.
 
Primarul şi-a demonstrat pe deplin competenţa, şedinţa anunţată pentru ora 11.00 a început la 16.30.
 
În tot acest timp primarul a negociat, sala de Consiliu fiind spaţiu interzis pentru consilierii generali, fapt fără precedent pâna la domnia sa. Toate căile de acces erau păzite de poliţişti locali, nu care cumva să pătrundă picior de consilier general în sala Consiliului General.
 
Şi uite aşa, refuzul primarului general Nicuşor Dan de a desfăşura şedinţele cu prezenţă fizică a tuturor consilierilor generali în sala de Consiliu, a dus la un posibil focar de infecţii cu COVID-19 la Primăria Capitalei.
 
Şi nu numai atât. Cei 21 de consilieri generali PSD, fiecare fiind acum contact direct cu cel pozitiv, s-au întâlnit pe holurile primăriei şi cu consilieri generali PMP. Aceştia, la rândul lor, au stat faţă în faţă cu primarul general. Totul din ambiţia primarului Dan căruia nu-i pasă de lege şi continuă un abuz grav faţă de consilierii generali”, a scris Aurelian Bădulescu marţi pe Facebook. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.