Marcel Ciolacu a precizat că plenul reunit a respins un amendament al PSD prin care ar fi fost salvat CEC şi alte bunuri naţionale. „Vânzarea companiilor româneşti în plină criză economică este cea mai mare ticăloşie pusă la cale de acest Guvern. Vor să pună mâna pe cele 10 miliarde de euro- munca tuturor românilor, pentru a-şi acoperi incompetenţa”, a adăugat liderul social-democraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Domnule preşedinte al Camerei şi de şedinţă comună, aţi depăşit toţi foştii preşedinţi ai Camerei Deputaţilor. Nu am mai auzit până acum să întrerupi opoziţia pe timpul ei. Nu s-a mai întâmplat vreodată să fie întreruptă opoziţia pe timpul ei. Am venit cu o propunere, îmi pare rău că nu e aici domnul premier, dar sigur are probleme urgente. Urmează cea mai mare fraudă din România şi cea mai mare ticăloşie pe care o poate să o facă o coaliţie pierzătoare în timpul unei crize economice – aceea de a vinde bunul nostru, al fostelor şi viitoarelor generaţii. Aici o să mă refer astăzi numai la CEC şi am să vă propun un amendament pe care nu o să îl votaţi şi o să vindeţi CEC, dar reţineţi ziua de astăzi pentru că, dacă nu va trece acest amendament, CEC, ultima bancă a românilor pe care o găsiţi în ultimul cătun din această ţară, va fi vândută de domnul Cîţu ca să îşi acopere deficitul, la pachet cu Nuclear Electrica, cu Hidroelectrica, cu Aeroportul Otopeni”, a afirmat Marcel Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului. 

Acesta a citit, de la tribuna plenului, amendamentul PSD care a fost respins.

„După articolul 45 se autorizează Ministerul Finanţelor să acorde un împrumut subordonat către CEC Bank S.A., denumită în continuare CEC, în valoare de până la 1,4 miliarde lei, pe o perioadă dde 10 ani, prin bugetul Ministerului Finanţelor, de la o poziţie distinctă de la «Cheltuieli», din cadrul titlului 80 – «Împrumuturi în limita creditelor bugetare aprobate în bugetul de stat cu această destinaţie». Vă rog frumos să reţineţi această zi fiindcă urmează cea mai mare fraudă. E vorba de 10 miliarde euro, atât valorează aceste societăţi ale românilor şi au 36.000 de angajaţi”, a completat liderul PSD. 

Camera Deputaţilor Senatul continuă să voteze, în plenul reunit de marţi pe articole bugetul de stat şi amendamentele depuse la proiect. Votul final va fi dat tot marţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.