Procurorii din Bacău fac cercetări pentru omor calificat în cazul bărbatului din Oneşti care a ucis doi muncitori găsiţi în apartamentul din care fusese evacuat, suspectul urmând să fie audiat de îndată ce starea sa de sănătate va permite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Având în vedere evenimentul ce a avut loc în data de 01.03.2021 într-un imobil de pe raza Mun. Oneşti, Jud. Bacău, ce a condus la uciderea a două persoane de sex masculin prin folosirea unui obiect tăietor/înţepător, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat", a transmis, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.
 
Ca urmare, o echipă formată din doi procurori din cadrul unităţii judeţene şi poliţişti de la IPJ Bacău - Serviciul de Investigaţii Criminale precum şi Serviciul Criminalistic s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor de cercetare penală.
 
"În acest sens, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la fapta comisă şi au fost luate măsurile urgente pentru administrarea probelor privind activitatea infracţională constatată, respectiv a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificaţi şi audiaţi martorii ce au asistat la desfăşurarea evenimentelor, au fost fixate şi ridicate mijloacele materiale de probă de la locul faptei, în acest moment ancheta fiind în desfăşurare", a arătat sursa citată.
 
Procurorii au menţionat că audierea persoanei cercetate va fi realizată de îndată ce starea de sănătate a acesteia va permite.
 
"Prin urmare, raportat la stadiul procesual al cercetărilor, în prezent nu putem oferi alte informaţii suplimentare, având în vedere pe de o parte necesitatea respectării drepturilor recunoscute de lege în favoarea persoanei cercetate pentru uciderea celor două victime iar pe de altă parte evitarea perturbării sau periclitării bunei desfăşurări a urmăririi penale, respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi al caracterului nepublic al acestei faze a procesului penal, urmând să revenim ulterior cu alte informaţii de interes public", a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Bărbatul a sechestrat luni doi muncitori într-apartament din Oneşti, judeţul Bacău, iar apoi i-a înjunghiat. Ambele victime au murit, una în apartament, cealaltă la spital. Poliţiştii au intervenit în forţă şi l-au împuşcat pe agresor, acesta fiind rănit.

Soţia bărbatului a fost reţinută pentru 24 de ore, find acuzată de complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate.

Conducerea Poliţiei Române a dispus luni seară o anchetă la Bacău, în legătură cu modul în care s-a desfăşurat intervenţia în acest caz.

”Conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment”, a transmis, luni seară, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul din Oneşti care a ucis doi muncitori găsţi în apartamentul din care fusese evacuat ameninţa încă de acum trei ani că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului şi că va face dreptate cu armă de foc, potrivit imaginilor difuzate de Ziarul de Bacău.

Conform sursei citate, în 2018, bărbatul, Gheorghe Moroşan, a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunţă că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se satisfac câteva doleanţe.

Sexagenarul l-a acuzat pe executorul judecătoresc pentru că l-ar fi evacuat cu jandarmii fără să arate un document care să-i dea acest drept. Unul dintre jandarmi i-ar fi pus pistolul la cap fiicei lui, ca să o grăbească să iasă din casă.

În momentul evacuării, Moroşan era plecat în străinătate, iar la revenirea în ţară, nu a reuşit să recupereze nimic din apartament. A făcut o încercare oficială, dar executorul ar fi pretins că sigiliul pus pe apartament fusese distrus.

A făcut mai multe plângeri penale, dar nu ar fi fost niciodată chemat şi întrebat. A reclamat şi conducerea poliţiei din Oneşti, tot fără rezultat.

„Familia mea a fost ameninţată cu armă de foc. Dacă nu se lămureşte situaţia, cu armă de foc voi face şi eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”, a ameninţat Moroşan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.