Luminiţa Anghel, Andrei Tudor, Liana Stanciu, Lucian Ştefan, Bogdan Păun, Liviu Elekes, Bogdan Pavlică, Dan Manoliu şi Gabriel Scîrlet alcătuiesc juriul care va alege, anul acesta, piesa ce va reprezenta România la Eurovision.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei nouă juraţi vor decide care va fi melodia pe care Roxen o va interpreta pe scena de la Rotterdam.

La cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest, Roxen, artista aleasă încă de anul trecut să reprezinte România pe scena concursului, va prezenta cu o nouă piesă, care va fi cunoscută la sfârşitul etapei naţionale.

Liana Stanciu, şefa delegaţiei naţionale, a transmis într-un comunicat: „În luna mai, la Rotterdam, va fi parada optimismului, a triumfului vieţii şi a muzicii. Indiferent că va fi live pe scenă sau live-on-tape, România va arăta Europei şi lumii întregi că împreună, putem şi trebuie să trecem şi să uităm tot ce ne-a afectat. Chiar cred că Eurovision va fi primul şi cel mai mare eveniment muzical al unei planete în curs de însănătoşire”.

Luminiţa Anghel, care a reprezentat România la Eurovision în 2005, alături de trupa Sistem, cu piesa „Let Me Try”, clasată pe locul al treilea, a spus că la Eurovision a trîit „cea mai frumoasă experienţă muzicală” a carierei sale de aproximativ 30 de ani. „Participarea din 2005, la Kiev, a adus României cel mai bun loc de până atunci şi noi suntem foarte mândri de aceasta realizare. (...) Este o experienţă care merita trăită cel puţin o dată în viaţa de către orice artist care iubeşte competiţia”.

Andrei Tudor a compus piesa „Pe-o margine de lume”, pe care Nico şi Vlad Miriţă au interpretat-o la ediţia din 2008 a Eurovision Song Contest, pe scena de la Belgrad. Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi al comisiei de specialitate a Credidam, el a precizat: „Eurovision este o loterie, dar şi o experienţă absolut minunată pentru orice muzician, aflat la orice nivel al evoluţiei sale pe parcursul artistic, o şansă pentru mulţi compozitori şi artişti independenţi de a se face auziţi la cel mai înalt nivel, într-o audienţă întrecută doar de Oscaruri”.

Lucian Ştefan este fondatorul Global Records, casa de discuri cu care TVR a încheiat un parteneriat în vederea participării la Eurovision, Bogdan Păun este regizor şi fondator al NGM Creative, Bogdan Pavlică este realizator la Radio România, Gabriel Scîrlet a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti la secţia Compoziţie, avându-i ca profesori pe Ştefan Niculescu şi pe Dan Dediu, şi este regizor muzical la Televiziunea Română, Liviu Elekes este compozitor, producător, multi-instrumentist, regizor muzical, iar Dan Manoliu este producător şi regizor artistic pentru emisiuni muzicale şi de divertisment, fost şef al delegaţiei României la Eurovision.

Ediţia 2021 a proiectului Eurovision România aduce o premieră în istoria participărilor ţării noastre la concurs, juriul urmând să decidă, până la sfârşitul lunii februarie, piesa pe care Roxen o va interpreta pe scena de la Rotterdam. Această abordare a mai fost folosită de mai multe ţări, cu succes, pentru selecţia piesei, precum câştigătorul ESC 2014, Conchita Wurst - „Rise Like a Phoenix” şi câştigătorul celei mai recente ediţii, 2019, Duncan Laurence, cu piesa „Arcade”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.