Grupul francez Danone a luat primele măsuri pentru vânzarea unei participaţii deţinute la un producător de lactate din China, la presiunea acţionarilor de a-şi îmbunătăţi performanţele şi guvernanţa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Danone a anunţat într-un comunicat că, după evaluarea portofoliului său, a ajuns la un acord pentru convertirea unei participaţii indirecte deţinute la China Mengniu Dairy Company Limited într-o participaţie directă de 9,8% la grupul listat la Hong Kong.

Vânzarea participaţiei directe la acest grup ar putea avea loc în acest an, prin intermediul uneia sau mai multor tranzacţii şi în funcţie de condiţiile din piaţă, potrivit Danone. Majoritatea câştigurilor obţinute din vânzare vor fi utilizate pentru răscumpărarea unor acţiuni proprii.

În prezent, participaţia indirectă la compania chineză are o valoare contabilă de circa 850 de milioane de euro, aceasta având o contribuţie de 57 de milioane de euro la profitul din 2019.

Preşedintele şi directorul general al Danone, Emmanuel Faber, a fost supus în ultima perioadă unei presiuni tot mai mari din partea acţionarilor să facă schimbări, grupul rămânând în urma unora dintre companiile concurente în timpul pandemiei de coronavirus.

Presa franceză a scris că boardul Danone urmează să se întrunească luni pentru a discuta despre probleme de guvernanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.