Poliţiştii au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Bucureşti, verificări pentru a depista şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. Astfel, autorităţile au aplicat amenzi de peste 23.000 lei şi au reţinut 7 permise de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În noaptea de 27/28 Februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Bucureşti pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”, arată un comunicat de preză al Poliţiei Capitalei.
 
Poliţiştii au aplicat  41 sancţiuni  contravenţionale, în valoare de peste 23.000 lei şi au fost reţinute 7 permise de conducere, după cum urmează:
 
- 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie);
- 2 pentru infracţiunile constatate;
- 1 pentru alte situaţii. 
 
De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.
 
Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au constatat 2 infracţiuni pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
De exemplu un bărbat in vârsta de 43 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 în timp ce se afla sub influenţa băuturilor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul indicat a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, bărbatul fost condus la sediul INML în vederea recoltării de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
„Un bărbat în vârsta de 50 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul în timp ce se afla sub influenţa băuturilor  alcoolice (0,20 mg/l alcool în aerul expirat). În acest context i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile şi a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.305 lei”, mai indică sursa citată.  
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.