Salvamontiştii din Prahova au intervenit, sâmbătă seară, pentru recuperarea unui turist care a rămas blocat în Masivul Bucegi. Intervenţia, care a durat aproximativ trei ore, a fost una extrem de dificilă, din cauza riscului ridicat de producere a unor avalanşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Salvamont Buşteni, bărbatul a rămas blocat pe traseul Jepii Mici din masivul Bucegi. În condiţiile în care pe munte a fost viscol, ceaţă, vânt puternic care spulbera zăpadă a cerut ajutorul salvatorilor montani.

Echipe de la Salvamont Buşteni au plecat în ajutorul său, acţiunea fiind deosebit de periculoasă, în condiţiile în care la altitudini ridicate este risc însemnat de producere a unor avalanşe.

În cele din urmă, la finalul unei acţiuni care a durat aproximativ trei ore, bărbatul a fost recuperat şi dus la cabana Caraiman, în siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.