Raluca Turcan a anunţat că Ministerul Muncii va veni cu un proiect de modificare a legii salarizării care va conţine câteva principii de bază şi anume - cum se calculează salariile în plată, ce tipuri de sporuri pot fi eliminate, ce sporuri pot fi acordate în sumă fixă şi ce alte salarii mai pot fi incluse pe grilă. Ministrul a precizat că va apela şi la consultanţă de profil şi anume Banca Mondială, cât şi alţi parteneri care să dea garantia că proiectul va fi varianta cea mai echitabilă privind salarizarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În privinţa legii salarizării, din Ministerul Muncii va pleca o variantă cu câteva principii de bază pe care le-am enunţat şi în comisie şi anume – cum se calculează salariile în plată, ce tipuri de sporuri pot fi eliminate, ce sporuri pot fi acordate în sumă fixă şi ce alte salarii mai pot fi incluse pe grilă. După aceea vom începe o dezbatere cu miniştrii de linie pentru că ei pot să contureze cel mai bine politicile salariale pe domeniile de care răspund. Nu vreau să avansez termene hazardate pentru că ne trebuie foarte multă atenţie. Nu ascund faptul că intenţionăm să apelăm şi la consultanţă de profil, inclusiv cu Banca Mondială cu care am mai lucrat de altfel pe legea salarizării. Am avut discuţii şi căutăm parteneri care să ne dea siguranţa că varianta cu care vom ieşi va fi cea mai echitabilă”, a afirmat Raluca Turcan, întrebată sâmbătă la Parlament când va fi gata noua lege a salarizării în contextul în care premierul Florin Cîţu a anunţat o corectură a actului normativ în Parlament. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat, pe 16 februarie, că legea salarizării nu va fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, ci printr-un proiect de lege în Parlament a cărui procedură legislativă va fi încheiată până în sesiune din vară. Şeful Executivului a adăugat că la Ministerul Muncii se lucrează pe acest act normativ şi după ce va exista o variantă propusă de această instituţie, va fi o discuţie în coaliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.