Guvernul elveţian a autorizat redeschiderea muzeelor, galeriilor de artă, a bibliotecilor, grădinilor zoologice, magazinelor din 1 martie, după izolarea parţială impusă din 18 ianuarie, anunţă le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 24 februarie, Guvernul elveţian a dat undă verde pentru relaxarea anumitor restricţii în vigoare. De luni, muzeele, magazinele, bibliotecile şi sălile de sport vor primi din nou public. 

În privinţa adunărilor în aer liber, limitate la cinci persoane de la impunerea izolării parţiale în 18 ianuarie, acestea vor putea din de până la 15 participanţi. 

"Suntem învântaţi că putem, în sfârşit, să fim din nou acolo pentru vizitatorii noştri", a decalrat directoarea Kunstmuseum din Berna (Muzeul de Arte Frumoase), Nina Zimmer, într-un comunicat.

Cu ocazia redeschiderii, instituţia va prezenta "Tools for Utopia" (până în 21 martie), o expoziţie despre artă ca instrument cultural, social şi politic în America Latină. Instalaţiile au fost aşezate înainte ca Berna să anunţe închiderea tuturor muzeelor, pe 22 decembrie 2020. 

Muzeul de Arte Frumoase din Bâle a prezentat expoziţia "Orient de Rembrandt", care s-a închis în timpul izolării parţiale. Aceasta va fi înlocuită, pe 20 martie, de un salon dedicat lui Sophie Taeuber-Arp.

În ciuda scăderii progresive şi continue a numărului de noi contaminări, Guvernul elveţian a avertizat că noile variante de coronavirus prezintă riscul unui al treilea val. Obiectivul autorităţilor elveţiene este de a vaccina în jur de 70% din populaţie până în vară. Mai mult de 9.000 de persoane au murit ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 în ţara cu 8,6 milioane de locuitori. Barurile şi restaurantele rămân închise. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.