Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a lansat licitaţiile deschise, în valoare totală de 97,2 miloane de lei, pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice necesare modernizării liniei de cale ferată Bucureşti - Craiova, pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de circulaţie de 160 km/h, respectiv cu 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CFR, studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice se vor realiza pe 2 subsecţiuni, şi anume: Bucureşti Nord - Roşiori Nord (subsecţiunea 1, în lungime de 96 km) şi Roşiori Nord - Craiova (subsecţiunea 2, în lungime de 110,2 km) şi au drept scop identificarea soluţiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferată, atât din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, cât şi al impactului asupra mediului şi al schimbărilor climatice.

”Obiectivul general al celor 2 contracte de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul Bucureşti - Craiova pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate, precum şi îndeplinirea următoarelor obiectivelor specifice:

► creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secţiune;

► creşterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turişti;

► creşterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern şi internaţional;

► îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene”, a transmis compania.

Valoarea estimată a contractelor este de 45.555.581,25 RON fără TVA, pentru subsecţiunea 1 Bucureşti Nord – Roşiori Nord şi 51.724.566 RON, fără TVA, pentru subsecţiunea 2 Roşiori Nord – Craiova, sursa de finanţare fiind asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat.

Durata contractulelor este de 23 de luni. 

Anunţurile de participare la procedurile licitaţiilor deschise şi documentaţiiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP),iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 05.04.2021.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.