Consilierul general Diana Mardarovici (PNL) a afirmat, vineri, că Nicuşor Dan le-a transmis că are nevoie de o perioadă de trei luni pentru a identifica toate problemele de urbanism din Capitală, perioadă cu care consilierii sunt de accord. Durata finală pentru care vor fi suspendate PUZ-urilor nu a fost încă stabilită. ”Dacă ni se spune de cât este nevoie, iar noi avem încredere că noul primar vrea să facă lucrurile repede şi corect, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realiza”, a afirmat Diana Mardarovici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primarul general ne-a comunicat că are nevoie de o perioadă de trei luni pentru a identifica problemele şi UTR-urile unde sunt aceste probleme. Un UTR este zona în care sunt problemele respective. Vorbim despre parcuri, despre spaţii verzi, despre blocurile între case. Trei lubi sunt necesare acestui demers, pentru a face şi a pune în loc ceva bu, pentru a nu bloca dezvoltatorii de buă credinţă. Nu-i putem pune pe toţi în aceeaşi oală, pentru că mulţi dintre ei dau şi oferă locuri de muncă (...) Nu putem să mergem de la premisa relei credinţe când facem referire la ei”, a declarat Diana Mardarovici, vineri, la finalul unei discuţii cu primarul general.

Termenul final pentru care vor fi suspendate PUZ-urile din cinci sectoare ale Capitalei nu a fost încă stabilit.

”Termenul final vă asigur că, dacă ni se spune de cât este nevoie, iar noi avem încredere că noul primar vrea să facălucrurile repede şi corect, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realiza. Noi nu vrem să dăm termene nedefinite în Primăria Bucureşti, astfel încât după 1 an, 11 luni şi 2 zile să ne spună că acum s-au apucat şi mai au nevoie de o suspendare de încă 2 ani, de încă 9 sau încă 20. (...) Nu este puţin când există dorinţa de a rezolva ceva. Bucureştenii s-au obişnuit cu tergiversarea aceasta, mai ales în Primărie. De ce să fim de acord că lucrurile durează mult, noi trebuie să facem lucrurile să funcţioneze”, a mai afirmat consilierul liberal.

Întrebată care este termenul final de suspendare, Diana Mardarovici a afirmat: ”PNL va susţine termenul în care primarul general va rezolva problema. (...) Termenul final va fi stabilit în funcţie de timpul necesar, realist şi nu unul lungit, toată Primăria să fie la muncă. Mă deranjează ideea că munca le întrerupe cafeaua. Primarul general ne-a comunicat că-i trebuie trei luni”. 

Consilierii generali PNL au transmis, într-o şedinţă a conducerii PNL Bucureşti, că nu sunt de acord cu suspendarea PUZ-urilor de sector pentru o perioadă de doi ani, cum a propus primarul general Nicuşor Dan. 

Ulterior, preşedintele PNL Bucureşti,Violeta Alexandru, a anunţat că proiectele de hotărâre de Consiliul General iniţiat de primarul general Nicuşor Dan pentru suspendarea planurilor urbanistice zonale din cinci sectoare vor fi votate de către consilierii PNL.

Alexandru a vorbit de o suspendare a acestora de 3 luni, iar Nicuşor Dan a fost de acord cu reducerea timpului de suspendare de la un termen de 24 de luni la trei luni. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.