Primarul din New York City, Bill de Blasio, a cerut, joi, o investigaţie independentă privind acuzaţiile de comportament sexual nepotrivit aduse guvernatorului Andrew Cuomo de o fostă consilieră a acestuia, care candidează în prezent la un post de preşedinte al unui cartier din Manhattan, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lindsey Boylan, care a făcut prima dată acuzaţiile pe Twitter, în decembrie anul trecut, a scris miercuri un eseu detaliat, publicat pe platforma de web Medium, potrivit căruia guvernatorul a făcut mai multe ”gesturi inadecvate” faţă de ea în timp ce lucra pentru administraţia statului New York, din 2015 până în 2018,  acestea variind de la a-i trimite un trandafir de Ziua Îndrăgostiţilor până la a o săruta pe gură.

Cuomo a negat acuzaţiile la momentul respectiv, iar miercuri a negat din nou.

Reuters nu a putut să o contacteze pe Boylan. Nici Cuomo şi nici Boylan nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la solicitarea lui De Blasio pentru o anchetă.

”Guvernatorul Andrew Cuomo a creat o cultură în cadrul administraţiei sale în care hărţuirea sexuală şi agresiunea sunt atât de omniprezente încât nu numai că sunt tolerate, ci sunt de aşteptat”, a scris ea în postarea sa de miercuri, spunând că cel puţin alte două femei, cărora nu le-a dat numele, i-au mărturisit că Cuomo s-a purtat necorespunzător cu ele, dar că se tem să vorbească.

Reuters nu a putut să confirme independent acuzaţiile.

De Blasio, care s-a confruntat frecvent cu Cuomo, a numit joi acuzaţiile lui Boylan drept ”deranjante” şi a spus că ar trebui investigate de o entitate aflată în afara controlului lui Cuomo.

”Când o femeie prezintă acest tip de acuzaţii foarte specifice, acestea trebuie luate în serios. Avem nevoie de o investigaţie completă şi independentă. Vreau să subliniez cuvântul, independentă”, a spus de Blasio într-un briefing de presă.

Este a doua controversă din ultimele săptămâni împotriva lui Cuomo, care a devenit vedetă naţională pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 în prima fază a acesteia, când New Yorkul a fost în epicentrul acesteia.

Un raport al biroului procurorului general al statului, de luna trecută, a pus la îndoială modul în care administraţia Cuomo a gestionat criza de Covid-19 în căminele de bătrâni, susţinând că departamentul de sănătate al statului a subevaluat în mod semnificativ numărul victimelor şi a implementat politici care ar fi putut contribui la aceasta.

Ulterior, un consilier al lui Cuomo a recunoscut în faţa parlamentarilor că administraţia a întârziat furnizarea de date solicitate despre numărul de morţi din stat provocate de Covid-19 în rândul rezidenţilor din căminele de bătrâni, de teama unei anchete motivate politic de către Departamentul de Justiţie, sub conducerea preşedintelui de atunci, republicanul Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.