Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, că în fotbalul românesc nu mai există greşeli intenţionate de arbitraj şi a menţionat că sunt probleme mai mari în acest moment decât arbitrajul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Din 2014 până în prezent arbitrajul românesc s-a schimbat foarte mult. Nu mai există greşeli intenţionate în fotbalul românesc. Iar acesta este cel mai important aspect. Atât timp cât am reuşit să eradicăm corupţia din arbitrajul românesc, da, sunt mulţumit. Arbitrii sunt sancţionaţi. Sancţiunea unui arbitru nu poate fi făcută publică, conform convenţiei UEFA. Cred că nu arbitrajul este în momentul de faţă problema cea mai mare a fotbalului românesc. De exemplu este timpul de joc, avem un timp de joc în momentul de faţă de aproximativ 45 de minute, ca urmare a numărului foarte mare de întreruperi. Într-un meci de LC o să vedem un timp de joc de peste 60 de minute. Avem o problemă şi cu numărul mare de simulări, o dovadă de lipsă de fair-play. Avem o problemă şi cu terenurile. N-aş vrea să-i punem la colţ pe arbitrii români mai mult decât e cazul”, a spus Burleanu.

El a precizat că există un instrument care poate fi folosit pentru stadioanele cu probleme. “Instrumentul este ridicarea omologării stadionului. Dacă stadionul respectiv nu corespunde într-o anumită perioadă a anului există acest instrument. În vară ne dorim să reglementăm lucrurile mult mai strict. Chiar dacă avem un organizator rău intenţionat regulamentul să-ţi interzică să păcăleşti sistemul”, a adăugat Burleanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.