Documentare regizate de femei vor fi prezentate, în perioada 4 - 25 martie, în cadrul proiectului Cinemateca Astra Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria „Filmul documentar la genul feminin” propune, în perioada 4 - 25 martie, producţiile „Josefin şi Florin” (Ellen Fiske şi Joanna Karlberg, Suedia, 2019), „Şcoala seducţiei/ School of seduction” (Alina Rudnitskaya, Danemarca, 2019), „Hai să vorbim despre adulter/ Talking about adultery” (Bára Jíchová Tyson, SUA - Cehia, 2019), „Autoportret/ Self portrait” (Margreth Olin, Norvegia, 2020) şi „Una primavera” (Valentina Primavera, Italia, 2019).

Producţie abordează teme actuale precum anorexia, violenţa domestică, adulterul, relaţia de cuplu şi tot ceea ce înseamnă dragostea.

„Ne bucurăm că putem să primim din nou publicul în sala de cinema, pentru prima oară de la debutul pandemiei. Am ales să proiectăm filme regizate de femei, ceea ce înseamnă atât un omagiu, cât şi încrederea că vieţile noastre vor reveni curând la normalitate”, a transmis într-un comunicat Dumitru Budrala, directorul Astra Film.

Proiecţiile din cadrul Cinemateca Astra Film vor avea loc la sediul Astra Film din Sibiu (Piaţa Mică, nr. 11), unde vor fi puse în vânzare biletele cu 30 de minute înaintea fiecărei reprezentaţii. Preţul unui bilet este de 10 lei (adulţi) şi 5 lei (elevi / studenţi / pensionari). Accesul va fi posibil doar pe bază de rezervare (la 0751.166.516/ 0269.202.418) sau completând un formular online.Desfăşurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2.

Cinemateca Astra Film este un program Astra Film de succes, iniţiat în cadrul evenimentului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. 

Programul Cinematecii Astra Film, martie 2021

Joi, 4 martie, 19:00 • Josefin şi Florin, Ellen Fiske, Joanna Karlberg • Suedia • 2019 • 77′

O poveste de dragoste emoţionantă şi neobişnuită, care sfidează barierele de limbă, vârstă, statut şi judecăţile de valoare ale societăţii. Filmul spune povestea reală a Josefinei (38 de ani), o femeie din Suedia, care îşi creşte singură doi copii, şi a lui Florin (22 de ani), un tânăr de etnie romă din România, venit la muncă în Suedia, dar care ajunge să cerşească.

Luni, 8 martie, 19:00 • Şcoala seducţiei/ School of Seduction, Alina Rudnitskaya • Danemarca • 2019 • 98′

Cum este sedus un bărbat? Ce îşi doreşte un bărbat de la o femeie? Care sunt secretele feminităţii şi cum poţi folosi feminitatea pentru a-l cuceri pe cel iubit? Acestea sunt întrebările şi dorinţele cu care femeile intră la cursurile unei Şcoli de seducţie din Rusia. Alina Rudnitskaya prezintă îndeaproape viaţa a trei femei care urmează cursurile acestei şcoli şi felul în care aceste dorinţe se îndeplinesc odată cu trecerea timpului. Deşi trăiesc într-o societate patriarhală, unde rolul femeii este foarte bine delimitat, ele visează şi speră la o viaţă independentă, în care iau singure decizii şi se pot susţine financiar fără ajutorul unui soţ.

Joi, 11 martie, 19:00 • Hai să vorbim despre adulter/ Talking about adultery, Bára Jícho-vá Tyson • SUA, Cehia • 2019 • 72′

Care sunt motivele pentru care oamenii comit adulter? Este monogamia posibilă în societatea în care trăim? Şi dacă da, cum arată o căsnicie de lungă durată? Este aceasta o căsnicie fericită? Acestea sunt câteva întrebări în jurul cărora regizoarea face o călătorie iniţiatică, dezvăluind realitatea adulterului dincolo de şabloanele cunoscute. Autenticitatea este dată atât de experienţa personală a regizoarei cât şi de mărturiile persoanelor intervievate.

Joi, 18 martie, 19:00 • Autoportret/ Self portrait, Margreth Olin • Norvegia • 2020 • 80’

Margreth refuză să crească, vrea să rămână copil. Lipsa mâncării îi încetineşte procesul de creştere sau chiar i-l stopează. Aşa începe un experiment pe viu, la vârsta de 10 ani. O minune din punct de vedere medical. Povestea unei artiste recunoscute pe plan mondial, care îşi sfidează propriile limite, reuşind prin arta şi viaţa ei, să schimbe percepţii şi judecăţi de valoare.

Joi, 25 martie, 19:00, Una primavera, Valentina Primavera• Italia • 2019 • 80’

O viaţă trăită sub teroare, într-o familie care închide ochii la suferinţa ei. O femeie care, la 60 de ani, are puterea şi curajul să-şi părăsească soţul şi casa în care a locuit o viaţă. Este posibilă o schimbare a mentalităţii după atâta vreme? Este cu putinţă să alegi o nouă viaţă chiar şi la 60 de ani? Ce rol are familia într-o astfel de alegere?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.