Premierul grec Kyriakos Mitsotakis, acuzat de faptul că a vrut să ”camufleze” un caz de viol al unor minori în care este implicat fostul director al Teatrului Naţional grec Dimitris Lignadis, numit în funcţie de către Guvernul său, a respins joi aceste acuzaţii în Parlament, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mitsotakis este acuzat de către opoziţie şi presa de stânga de faptul că deturnează dezbaterea publică în ”noroi” şi de faptul că a răspândit ”otrava demagogiei”.

Această dezbatere parlamentară intervine în contextul în care fostul director al Teatrului Naţional grec Dimitris Lignadis este audiat joi de procuratură cu privire la acuzaţii de viol al unor minori - inclusiv copii refugiaţi.

Dimitris Lignadis, în vârstă de 56 de ani, a demisionat din funcţie, evocând o ”atmosferă toxică de zvonuri, insinuări şi diculgări”.

Plasat în arest prevenitv în weekend, el neagă în mod categoric faptele.

Partide din opoziţie reproşează Guvernului faptul că a lansat o anchetă tardiv, ceea ce ar fi condus la distrugerea unor probe.

Denunţuri ale unor agresiuni sexuale în mediul sportului şi culturii, începând de la jumătatea lui ianuarie, se multiplică în Grecia, în cadrul unui #MeToo tardiv, declanşat de către atleta Sofia Bekatorou, dublă medaliată olimpică la navigaţie.

Sofia Bekatorou a dezvăluit că a fost victima, la vârsta de 21 de ani, a unor ”hărţuiri şi violenţe sexuale” ale unui membrual Federaţiei de navigaţie, într-o camera de hotel.

Guvernul grec a promis adoptarea unui nou ”cod deontologic” în lupta împotriva agresiunilor sexuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.