Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii doljeni după ce au furat, la începutul lunii februarie, o casetă de bani din biroul unei firme de pază din Craiova, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 235.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 1 februarie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de dispecerul unei firme de pază, că, în cursul aceleiaşi zile, de la punctul de lucru al societăţii a fost furată o casetă de bani, care era fixată în perete.
 
Cercetările în acest caz au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, ulterior anchetatorii stabilind că ar mai fi fost furată şi o altă sumă de bani, aflată în sertarul unui birou dintr-o încăpere alăturată.
 
În urma verificărilor efectuate, prejudiciul a fost estimat la suma de aproximativ 235.000 de lei.
 
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale sub supravegherea procurorilor craioveni au fost identificaţi doi bărbaţi, unul de 35 de ani, din Podari, iar cel de-al doilea de 59 de ani, din Craiova, aceştia fiind bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.
 
Poliţiştii doljeni au făcut două percheziţii domiciliare la două imobile, unul din Craiova, iar cel de-al doilea din Podari, de unde au fost ridicate mai multe bunuri ce pot  reprezenta mijloace materiale de probă în cadrul procesului penal.
 
De asemenea, în urma percheziţiilor, cei doi bărbaţi de 35 şi 59 de ani au fost conduşi pentru audieri la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj.
 
“Din cercetările efectuate până în prezent, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 35 de ani ar fi pătruns prin escaladare în imobilul folosit de firma de pază. În continuare, după ce acesta ar fi sustras banii, ar fi fost ajutat de bărbatul de 59 de ani să părăsească zona respectivă cu un autoturism”, se arată în comunicatul IPJ Dolj. 
 
Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii de investigaţii criminale au fost sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi de echipajul de scafandri din cadrul ISU Dolj, caseta sustrasă fiind căutată pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în râul Jiu. Caseta nu a fost găsită. 
 
Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.