Ruth E. Carter, cu o carieră de peste patru decenii şi premiată cu Oscar în 2019, va deveni primul designer de costume afro-american care primeşte o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carter a fost recompensată în 2019 cu Oscar pentru costumele create pentru filmul „Black Panther” şi a devenit, astfel, prima femeie de culoare care a primit trofeul la această categorie.

Joi, ea va deveni primul designer de costume afro-american care primeşte o stea pe Walk of Fame. Ceremonia va avea loc online. Din această breaslă, Edith Head este singura care mai are o stea pe celebrul bulevard.

„Primul lucru pe care am vrut să îl văd când m-am mutat în Los Angeles, în 1986, a fost Hollywood Boulevard şi Walk of Fame”, a spus Carter, citează Variety. „Cred că acele stele sunt sinonime cu trecutul şi prezentul Hollywoodului”.

Ea speră că această recunoaştere va inspira alte fete care se gândesc la personaje, care vor şti că o uşă li se va deschide.

De-a lungul carierei, Ruth Carter a lucrat la mai mult de 60 de filme. Pe lângă industria cinematografică, ea a lucrat şi în operă.

A colaborat cu regizori precum Spike Lee, la filme ca „Do the Right Thing”, „Mo Better Blues”, „Jungle Fever” şi „Malcolm X”, pentru care a primit o nominalizare la Oscar, cu Brian Gibson, pentru „What's Love Got to Do with It”, cu Ron Shelton, pentru „Cobb”, şi cu Steven Spielberg, pentru „Amistad”, care i-a adus o altă selecţie la premiile Academiei americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.