Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că delegarea de atribuţii către secretari de stat este o procedură legală şi în mod normal ministrul deleagă competenţe către secretarii de stat şi poate şi poate să delege inclusiv dreptul de semnătură în domeniile de competenţă care sunt acordate secretarilor de stat. El a mai spus că „nu este corect ca un ministru să nu semneze, aici este şi o chestiune de responsabilitate. Chiar dacă un ministru nu semnează el un act, el nu este derogat de răspundere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Delegarea de atribuţii către secretari de stat este o procedură legală şi o procedură care a fost folosită de-a lungul timpului. În mod normal ministrul deleagă competenţe către secretarii de stat şi poate şi poate să delege inclusiv dreptul de semnătură în domeniile de competenţă care sunt acordate secretarilor de stat. Este chiar o procedură folosită , de management democratic. Până la urmă şi secretarii de stat dacă semnează ei, ei trebuie să semneze în conformitate cu programul de guvernare , cu strategia din domeniul respectiv, cu toate planurile de acţiune din domeniul respectiv. Sigur aici Ministrul trebuie să îşi păstreze o parte importantă. Şi eu am fost ministru şi eu am delegat atribuţii, dar mi-am păstrat partea de acte normative, partea de tratate şi acorduri internaţionale în domenii pe care le-am considerat importante şi de interes strategic, fiecare ministru decide. Sigur că sunt unii care îşi deleagă atribuţiile şi către secretarul general, sunt şi primari care deleagă atribuţiile integral şi până la urmă ajung să nu mai semneze. Asta nu este corect ca un ministru să nu semneze, aici este şi o chestiune de responsabilitate. Chiar dacă un ministru nu semnează el un act, el nu este derogat de răspundere”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat miercuri dacă este o procedură firească că mai mulţi miniştrii şi-au delegat o serie de atribuţii, inclusiv dreptul la semnătură pe anumite domenii importante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.