Lucrări ale scenografului şi pictorului Ion Olaru vor fi expuse, începând cu 1 martie, în foaierul Media de la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autor al zeci de scenografii de televiziune, teatru şi animaţie, Ion Olaru a absolvit în 1971 Institutul de Artă „Nicolae Grigorescu" (secţia scenografie), unde a activat ulterior drept conferenţiar.

Ion Olaru este unul dintre cei mai prolifici scenografi de televiziune, instituţie unde şi-a desfăşurat activitatea timp de aproximativ patru decenii (între 1971 şi 2008), fiind recompensat în 2005 cu premiul APTR pentru întreaga activitate. Este membru al UAP, filiala Bucureşti, secţia Scenografie.

O selecţie reprezentativă din lucrările lui, intitulată „Clipe de viaţă”, realizată de Ioana Alexandru, fiica artistului, va putea fi vizionată, zilnic, între orele 11.00 şi 18.00, la TNB.

Accesul în expoziţie şi vizitarea acesteia impun purtarea măştii şi respectarea regulilor de distanţare determinate de situaţia epidemiologică actuală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.