Fostul director al societăţii de termoficare din Timişoara Bogdan Nanu, cel care a demisionat după ce presa a relatat că are dosar penal, a cumpărat o maşină de 20.000 de euro, din banii Colterm, în cele două săptămâni cât afostî funcţie. Primarul Dominic Fritz a declarat că nu avea cunoştinţă de această achiziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consilierul local PSD Radu Ţoancă a dezvăluit că, deşi cu un pas mai aproape de a intra în insolvenţă, compania de termoficare din Timişoara, Colterm, a cumpărat, chiar în luna ianuarie, pentru fostul director Bogdan Nanu, o maşină de 20.000 de euro.
 
”Aş dori să ne prezinte în scris până la următorul plen sumele de bani pe care în ultimele patru luni Colterm le-a primit de la bugetul local. Pun această întrebare într-un context total nefavorabil Colterm. Am aflat cu stupefacţie că în data de 15 ianuarie, fostul director al Colterm a avut inspiraţia extraordinară să şi achiziţioneze o limuzina aproape de lux de 20.000 de euro, nouă. Nu ştiu dacă astea sunt priorităţile. Şi faptul că fie conducerea primăriei e dezinformată şi i se prezintă o situaţie apocaliptică, pentru a da lunar sume impresionante de bani de la bugetul local, fie ştiu aceste lucruri şi atunci situaţia este gravă, şi văd că derapajele manageriale se prelungesc peste ani”, a declarat Radu Ţoancă.
 
În replică, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că nu are cunoştinţă despre această achiziţie.
 
”Putem să pregătim un raport despre sumele plătite la Colterm. Toate aceste sume sunt pe baza facturilor de subvenţii, noi nu dăm bani aşa, ci pe baza hotărârii de consiliu local cu subvenţiile, dar e foarte important să informăm lumea de câţi bani am dat. Cred că în anul acesta în cele două luni au fost aproape 30 de milioane de lei. Cam jumătate din asta este suma lunară ce plătim subvenţii, cel puţîn în aceste luni de iarnă. Nu ştiu de povestea asta (achiziţionarea limuzinei – n.r.) şi nu primăria a agreat sau primăria nu a fost implicată în această achiziţie, dacă este aşa. Eu acum aud pentru prima oară”, a declarat Dominic Fritz.
 
Primăria Timişoara face o încercare de salvare a companiei de termoficare din Timişoara de la insolvenţă. Colterm a ajuns la datorii către furnizori de aproximativ 310 de milioane de lei şi are de primit doar 160 de milioane de lei de la Primărie.
 
Pentru a încerca să salveze compania, urmează să fie luată o nouă măsură, a anunţat în urmă cu câteva săptămâni primarul Dominic Fritz şi conducerea Colterm: un contract de concordat preventiv, în baza căruia să se reeşaloneze datoriile, completat de planul de investiţii pentru reorganziarea şi retehnologizarea companiei.
 
Odată cu anunţul unei soluţii salvatoare pentru Colterm, primarul Dominic Fritz anunţa şi instalarea unui nou director la conducerea companiei, Bogdan Nanu, care însă şi-a dat demisia, după ce a recunoscut că a avut o condamnare penală pentru inginerii economice pe care le-a făcut în urmă cu 20 de ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.