Naţionala de baschet masculin a României va evolua în faza a 2-a a precalificărilor World Cup 2023, forul internaţional confirmând prezenţa tricolorilor între cele 12 echipe naţionale participante din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După încheierea preliminariilor EuroBasket 2022, turneu final care a fost ratat de România, FIBA a anunţat lista echipelor europene care vor participa în faza a doua a precalificărilor World Cup 2023. Din cele 12 echipe, patru provin din faza inaugurală a precalificărilor World Cup, iar opt din preliminariile EuroBasket2022.

Acestea sunt: Belarus, Islanda, Portugalia, Slovacia (precalificări World Cup), respectiv Austria, Danemarca, Letonia, Muntenegru, Macedonia de Nord, România, Suedia, Elveţia (din grupele preliminarii EuroBasket 2022).

În faza a doua a precalificărilor mondiale vor exista patru grupe de câte trei echipe, din care primele două clasate trec în faza următoare a calificărilor, unde vor aştepta alte 24 de echipe naţionale prezente la EuroBasket 2022.

Data la care se va efectua tragerea la sorţi a grupelor din care face parte şi România (faza 2) urmează a fi anunţată de FIBA.

Turneul final World Cup 2023 va fi găzduit de Indonesia, Japonia şi Filipine.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.