Guvernul german urmează să dea undă verde miercuri unei prelungiri a misiunii militare germane în Afganistan până la 31 ianuarie 2022, a anunţat ministrul german al Apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, reatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actualul mandat al Bundeswehr în Afganistan se încheie la sfârşitul lui martie.

Guvernul american reexaminează în prezent Acordul de la Doha încheiat de fosta administraţie a lui Donald Trump cu talibanii, în februarie 2020, care prevede o retragere a trupelor americane până în mai 2021.

O retragere prematură a forţelor NATO din Afganistan ar putea pune în discuţie negocierile de pace între talibani şi Guvernul afgan, a apreciat marţi Annegret Kramp-Karrenbauer.

Trupele NATO este necesar să se pregătească în vederea unei intensificări a violenţelor talibanilor, în cazul în care Alianţa Nord-Atlantică rămâne în Afganistan la sfârşitul lui aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.