O aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii a fost implicată, marţi seară, într-un "incident fără urmări grave", din cauza funcţionării defectuoase a trenului de aterizare, la finalul unui zbor de instrucţie, anunţă Ministerul Apărării, precizând că echipajul nu a fost rănit. "Conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepţia celor care execută serviciul de luptă Poliţie Aeriană, până la clarificarea circumstanţelor care au determinat producerea acestui incident de zbor", arată MApN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marţi, 23 februarie, în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucţie, într-un incident fără urmări grave. Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore", se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Conform sursei citate, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

"De asemenea, conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepţia celor care execută serviciul de luptă Poliţie Aeriană, până la clarificarea circumstanţelor care au determinat producerea acestui incident de zbor", mai arată MApN.

Incidentul a fost generat de funcţionarea defectuoasă a trenului de aterizare, a completat ulterior MApN.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.