Camera Deputaţilor va avea plen miercuri, de la ora 10.30, pentru a da votul decizional pe proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021. Votul final este programat la ora 12.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca urmare a adoptării de către Senat a legii plafoanelor, care este o lege care stă la baza construcţiei bugetare, am decis în Biroul permanent sesizarea Comisiei de buget pentru raport şi, anterior, pentru avizare, sesizarea Comisiei juridice. Am stabilit termen de raport astfel încât în cursul zilei de mâine să putem să dezbatem în plen şi să putem să dăm şi votul final la legea plafoanelor", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban.

Senatul s-a reunit marţi în plen, de la ora 13.00, şi a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 73 de voturi „pentru” şi 58 de voturi „contra”.

Propunerea legislativă intrată în traseu legislativ precede dezbaterea şi votarea proiectului de lege al bugetului de stat pentru acest an, adoptat luni de către Executiv.

Conform proiectului de act normativ privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe acest an, plafonul soldului bugetului general consolidat exprimat, ca procent în PIB, este în anul 2021 de 7,16%, iar anul viitor de 5,84%.

De asemenea, plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat exprimat ca procent în PIB este de 9,8% în anul 2021 şi de 9,1% în anul 2022.

Plafonul privind datoria publică, potrivit metodologiei UE pentru finalul acestui an este de 52% din PIB.

În plus, plafonul pentru emiterea de garanţii de către Guvern prin Ministerul Finanţelor Publice şi de către unităţile administrativ teritoriale pentru acest an este de 30.000 milioane lei.

Totodată, bugetul general consolidat pentru anul 2021 prevede cheltuieli în valoare de 397.515,3 milioane de lei, dintre care cheltuieli de personal sunt de 109.511,7 milioane de lei.

Senatul este prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.