Comitetul executiv UEFA a decis, marţi, să anuleze campionatele europene U19 feminin şi masculin din cauza pandemiei Covid-19 şi a efectelor sale asupra organizării competiţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia 2021 masculină a Campionatului European Under 19 urma să aibă loc în România, între 30 iunie şi 13 iulie 2021.

"În luarea acestor decizii, Comitetul Executiv UEFA a luat act de faptul că, ţinând cont de restricţiile guvernamentale în vigoare, călătoriile echipelor şi organizarea mini-turneelor s-ar dovedi foarte dificile. Asociaţiile membre UEFA au fost consultate şi au susţinut decizia. Deşi este regretabil faptul că nu se pot desfăşura competiţii de tineret în sezonul curent, sănătatea şi siguranţa tinerilor sportivi trebuie să aibă prioritate în circumstanţele actuale", a precizat UEFA.

Euro U19 din 2021 urma să reunească opt echipe, fiind programate 15 partide. 

Reprezentativa tricoloră U19 pregătită de Daniel Oprescu era calificată direct, din postura de gazdă.

Competiţia trebuia să se desfăşoare pe patru stadioane din Bucureşti (Giuleşti şi Arcul de Triumf), Ploieşti şi Voluntari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.