Consilul Judeţean Sibiu anunţă că a fost emis acordul de mediu pentru noul spital judeţean şi urmează obţinerea autorizaţiei de construire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Proiectul Noului Spital Judeţean de Urgenţă Sibiu a mai trecut de o etapă importantă şi anume obţinerea Acordului de Mediu. Un aspect demn de evidenţiat este faptul că în cadrul procedurii care stă la baza emiterii acordului de mediu nu a fost înregistrată nicio sesizare sau contestaţie referitoare la impactul asupra mediului pe care l-ar putea avea cea mai mare investiţie a Consiliului Judeţean Sibiu”, a transmis, marţi, Consiliul Judeţean Sibiu.

Sursa citată a prcizat că raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul Construire Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost supus consultării publice începând cu 11.12.2020, locuitorii judeţului Sibiu având astfel ocazia de a contesta aspecte care ţin de emiterea acordului de către autorităţile competente.

Concluziile Raportului privind impactul asupra mediului şi măsurile pentru prevenirea, reducerea şi, unde este posibil, compensarea efectelor negative asupra mediului evidenţiază faptul că:

  • proiectul propus se realizează conform celor mai bune practici în domeniul sanitar, dotările şi echipamentele prevăzute sunt de înaltă performanţă şi la standarde europene
  • proiectul propus nu are efecte semnificative asupra mediului şi a sănătăţii umane în context transfrontier
  • impactul cumulat: amplasarea proiectului, mobilarea complementară a terenului, precum şi măsurile propuse prin proiectul tehnic şi soluţiile constructive, contribuie semnificativ la reducerea nivelului de zgomot la receptor şi menţinerea calităţii aerului în zonă.

”Este o investiţie vitală pentru sănătatea judeţului nostru şi mă bucur că avem cel mai avansat proiect de spital nou dintre cele care se derulează la acest moment în România. Avem toate avizele necesare şi urmează într-un termen scurt să depunem documentaţia necesară pentru Autorizaţia de Construire. Un astfel de proiect necesită implicare sută la sută şi mă bucur să pot spune că am găsit această echipă dedicată care depune toate eforturile pentru ca Noul Spital Judeţean să devină realitate”, a declarat  Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

La începutul lunii martie, Consiliul Judeţean Sibiu va depune proiectul la Primăria Municipiului Sibiu în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.

Autorităţile locale din Sibiu au obţinut, în 2016, o Horărâre de Guvern prin care se aprobă un schimb de terenuri în vederea construirii unui nou spital judeţean. Terenul se află pe Calea Şurii Mici, iar Consiliul Judeţean Sibiu a alocat banii pentru realizarea unor studii necesare.

Planul Urbanistic Zonal Construire Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a primit, în 2019, şi avizul de mediu şi aprobarea Primăriei Sibiu prin Hotărârea Consiliului Local nr. 206.

Obiectivul de investiţii propus, respectiv noul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă, va fi realizat pe terenul în suprafaţă de 194.750 mp situat în intravilanul municipiului Sibiu, Calea Şurii Mici FN şi va include servicii pentru adulţi şi copii, asigurând spaţii adecvate pentru relocarea secţiilor din Spitalul Judeţean din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, dar şi a secţiilor din Spitalul de Pediatrie, din subordinea Primăriei Municipiului Sibiu.

Scenariul propus prevede un spital modular de tipul şi dimensiunea spitalelor regionale, uşor adaptabil în timp, cu centru de transfuzii sanguine si centru de cercetare incluse. Sunt prevăzute 4 corpuri (A,B,C,D) unite printr-un corp central de legătură care va găzdui funcţiunile comune (administrative, de depozitare etc.). Corpurile A, B, C şi D au un regim de înălţime S+P+5E, în timp ce corpul de legătură are un regim de înălţime S+P+3E. Corpul de legătură reprezintă coridorul principal pentru circulaţia generală a spitalului şi cuprinde funcţiuni de servicii care deservesc secţiile spitalului. La intersecţia corpurilor cu corpul de legătură sunt scările pe care se face accesul spre etajele superioare şi astfel spre secţii.

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.